Kedilerin en Sevdiği Oyuncak

03-01-2018 15:21

Kedilerin en Sevdiği Oyuncak ?


Mama yeme ve sevilmekten sonra oyun oynamak çoğu kedinin meşguliyetleri arasına girer ve siz kendinize sormaya başlarsınız: kedilerin en sevdiği oyuncak nedir ?
Yavru Kediler ve evde tek olan Kediler oyun oynarken çeşitlilik ister. Kedi oyuncaklarında muazzam bir çeşitlilik vardır bunlar basit kedi topu, farelerden başlayıp kedi oltaları ve oyun sistemlerine kadar gider.
Peki kedilerin en sevdiği oyuncak nedir? Kedilerin ilgisini genelde hareket eden ve ses çıkaran her şey çeker. Renk ve biçim Kediniz için önemli değildir. Kedi oyuncağı seçiminde sizin için en önemli nokta Kedinizin sağlığına zararlı olmamasıdır!

Uygun Kedi Oyuncağı güvenli oyuncaktır!

Kedilerin en sevdiği oyuncakları seçerken uygun kedi oyuncağında dostunuzun yaralanabileceği sivri uçlar ve köşeler olmamalıdır. Kediniz için oyuncak seçerken farklı materyallerin geçiş noktalarında kötü işçilik veya keskin köşeli olmamasına dikkat etmelisiniz ki kediniz için yaralanma riski oluşmasın.
 
Oyuncağın iç ve dış kısmında tel veya benzeri malzeme olmamasına dikkat ediniz, zamanla oyuncak aşınacak ve bu cisimler dışarıya çıkarak yaralanma riski oluşacaktır.
 
Plastik oyuncaklarda tehlikeli yumuşatıcı maddelerin kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Genel olarak CE işaretli ürün alınız, küçük yutulabilecek parçalar olmamasına dikkat ediniz!
 

Tercihen sisal (agave cinsi bitki lifi), deniz otu, luffa (lif kabağı) ve pamuk gibi doğal ürünler alınız.


Kediniz tüy, ip ve lastik gibi cisimleri yutmamalıdır!

Kediniz oyuncakları ile boğuşurken kaza ile cisimleri yutma durumu oluşabilir. İpler ve bantlar ister tek veya oyuncağın bir parçası olarak tehlikeli olabilirler.
Mesela hediye bant ve benzerleri  Kediniz tarafından yutulduğunda Kedinizin dili etrafına dolanabilir veya yutulduğunda bağırsağını zedeleyebilir hatta bağırsak tıkanıklığı bile oluşabilir.
Bu yüzden kedilerin en sevdiği oyuncak = kedilerin en güvenilir şekilde oynıyacağı oyuncaktır!



Kedi Nanesi (Catnip) veya Kedi Otu için uygun oyuncaklar.
Kedi Catnip Oyuncağı

Kedi Nanesi Catnip olarak da tanınır, Kediler tarafından çok sevilen ve modlarını da değiştirebilme özelliğine sahip doğal bir üründür.
Kedinizin sağlına hiç bir zararı olmayan Kedi Nanesini uygun oyuncaklara damlatarak bu oyuncakların Kediniz için ilgisini bir hayli arttıracaktır.
 
Kedinizin Kedi Nanesine olan ilgisinin azalmaması için haftada en fazla 1 veya 2 kere oynatın ve oynadıktan sonra kapalı (Kedinizin kokuyu alamıyacağı şekilde) muhafaza ediniz. Bu sayede Kedi Naneli oyuncağı her piyasaya çıkardığınızda dostunuz heyecandan kendini tutamayacaktır. Kedi nanesi kullanarak dostunuzun oyuncaklarını kedilerin en sevdiği oyuncakları hale getirebilirsiniz.



Kedi Oltaları.

Klasik en kedilerin en sevdiği oyuncakları arasında yer alır. Bu oyuncak sayesinde kediniz ile birlikte çok eğleneceksiniz. Çeşitli varyasyonları olan bu oyuncaklar Kedinizin avlanma içgüdüsünü aktif hale getirerek uzun süreli oyun imkanı tanıyacaktır.

 
 
 
Kedi Tünelleri.

Kediler saklanmayı çok severler bu yüzden Kedi Tünelleri ideal bir oyun alanıdır. Tünelin hışırtılı olması bir ek ilgi alanı oluşturur ve Kedinizin uzun süre oynayacağı ve oyalanacağı bir mekan haline gelir.
Aynı zamanda Kedi Tünelleri Kediniz tarafından dinlenme alanı olarak da kullanılır. Kediniz kaç yaşında olursa olsun ilgisini çekecek ve kedilerin en sevdiği oyuncaklarından biri olacaktır.




Kedi için Oyun Topları ve Fareler.

Kediniz zıplayıp hareket eden her şeye karşı aşırı bir ilgi duyuyor bu yüzden kedi oyun topları ve fareleri temel oyuncakları arasında yer alır ve kedilerin en sevdiği oyuncak türlerindendir.
 
Bu tarz oyuncakları  almadan önce oyuncağın parçalara ayrılıp yutulmayacağından emin olmalısınız.



Kediniz ile Oyun bittikten sonra...

Kedilerin en sevdiği oyuncaklara karşı ilgi kaybı oluşmaması için oyuncakları etrafta bırakmayın. Kediniz oyuncakları sürekli görecek olursa bu oyuncaklara karşı ilgisi azalacaktır ve birdahaki oynamak istediğinizde siz ve kediniz keyif alamayacaksınız.

 

 
 
#Kedilerin en sevdiği oyuncak

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.