Köpek Oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim

27-11-2017 11:53
Köpek Oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim

Köpek Oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim ?  

 

Kendinize köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim diye sorduğunuzda köpeklerdeki oynama içgüdüsü ömür boyu mevcut kaldığını kafanızda bulundurarak karar vermelisiniz. Oynamak Köpeğinizin gelişimini sağlar, kondisyonunu arttırır, Sağlıklı olmasını sağlar ve insan ile arasındaki bağı güçlendirir. Piyasada çok çeşitli Köpek oyuncakları bulabilirsiniz sizde satın alırken bu oyuncak köpeğime uygunmudur, sağlığına zararı olur mu köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim diye soracaksınız. Bu makale size köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim konusunda yardımcı olacaktır.

 

 

Köpek oyuncağından beklenilen nitelikler nelerdir ?

 

Köpek oyuncağı ilk etapta iyi kalitede, yüksek dayanıklılığa sahip ve makul boyutta olmalıdır. Aynı zamanda da köpeğiniz için cazip olmalıdır.  Bu yüzden Köpeğinize oynaması için kesinlikle gelişi güzel bir şey vermemelisiniz. Oyuncak seçimini iyi düşünmelisiniz. Her Köpek aynı tip oyuncağı sevmeyebilir. Büyük ve güçlü Köpeklerin oyuncak tercihleri ufak Köpeklere göre çok farklıdır bu yüzden uygunluğunu önceden iyi belirlemelisiniz.

 

 

 

 

Köpeğim için hangi Oyuncağı almalıyım?

 

 

Köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim sorusunun en önemli cevabından biri oyuncağı almadan önce köpeğiniz ile hangi aktiviteleri yapacağınızı belirlemekte fayda var, bu sizin tercihinizi kolaylaştıracaktır. Köpeğinize oyuncak almadan önce kendinize şu soruları sorabilirsiniz:

-          Oyuncak yıkanabiliyor mu?

-          Oyuncak Köpeğim için yeteri kadar sağlam mı?

-          Oyuncak su üstünde yüzebiliyor mu?

-          Köpeğim oyuncağı ağzında rahat taşıyabiliyor mu?

-          Oyuncağın ağırlını Köpeğim taşıyabilir mi?

-          Oyuncakta Köpeğimi yaralayabilecek sivri çıkıntıları veya keskin kenarlı var mıdır?

Köpek Oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim diye düşünürken köpeğinizin dişleri kısa zamanda oyuncağı parçalamaması için oyuncak sağlam bir yapıda olmalıdır ve kullanılan malzemeler köpeğinizin sağlığına zarar vermemelidir.

 

 

 

 

Oyuncak seçiminde Köpeğinizin Sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler

 

Genelde ucuz oyuncak almayınız! Her kaliteli ürünün bir maliyeti vardır ve ucuz olan oyuncaklar genelde zararlı maddeler içerir bunlarda kısa veya uzun vadeli Köpeğinizin sağlığına zarar verir. Ancak Marka diye her oyuncakta kalitelidir anlamına gelmez. Almadan önce mutlaka ürünü inceleyin. Köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim sorusunun en önemli cevaplarından biri kırılan oyuncaklarla Köpeğinizin oynamasına izin vermeyin, parçalarını yutabilir veya kendini sakatlayabilirler.

 

 

Plastik Oyuncaklarda dikkatli olmalısınız!

 

Köpek oyuncağı alırken kullanılan materyaller önemli bir faktördür. Piyasada bulunan geniş çapta plastik oyuncaklar mevcut, seçiminizi yaparken güvenilir firmaların malzemelerini tercih etmelisiniz. Köpek Oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim dediğinizde çok ucuza alacağınız  köpek oyuncakları ile dostunuzun sağlığını riske atmayın.

Doğal Malzemeden üretilmiş olan Köpek oyuncakları tercihiniz olmalıdır.

Kendinize köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim diye sorarken seçiminizi bu doğal malzemeden üretilmiş oyuncaklardan yana yaparsanız Köpeğinizin kimyasal maddelerle temasını ortadan kaldırmış olursunuz. Genelde kullanılan doğal malzemeler dayanıklı Pamuk veya Tahta dır. Yurt dışında (Almanya da) bu tarz oyuncaklar Veteriner ve TÜV den kontrol edilir ve içeriğinde sağlıa zarar verebilecek kimyasal katkıların olmamasına dikkat edilir ve köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim konusunda önemli tercih sebebidir.

 

 

Defolu veya ıskartaya çıkmış Çocuk Oyuncaklarını Köpeğimin oynaması için verebilir miyim?

 

Genel olarak çocuklar için uygun olmayan bir oyuncak köpekler için de uygun değildir. Köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim diye düşünürken köpeğinizin bir Peluş oyuncağı en kısa sürede parçalayabilir ve yutabileceği dolgu maddesi muhtemelen miğdesi için uygun olmayacaktır. Oyuncak üzerinde bulunan metal, cam ve köpük gibi materyaller yutma durumunda köpeğinize ciddi zarar verebilir.

 

 

Köpek Oyuncak Çeşitleri.

 

Toplar

Köpekler sizin fırlatıp da dostunuzun gene size getireceği cisimlere bayılırlar. Yani

neredeyse tüm Köpekler Top delisidir birde bunlar zıplıyorsa kimse dostunuzu durduramaz. Topun büyüklüğü köpeğinize gereken boyutta olmalıdır. Küçük toplar yutulabilir oldukları için tehlikelidir mesela çocukların oynadıkları zıplayan küçük sert toplar dostunuzun

boğazında kalıp nefes almasını engelleyebilir.

                                                                             

                                

                                         https://www.benimpetim.com/Oyuncak-Top-ToyFastic,PR-293.html

 

 

Çekiştirme Oyuncakları

Köpeğiniz birkaç kıyafetinizi veya ev eşyanızı çekiştirerek parçaladıysa belki şimdi Çekiştirme Oyuncak alma vakti gelmiştir. Köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim dediğinizde bu pet oyuncak kategorisi köpekler tarafından en sevilen oyuncak çeşididir. Doğal iplerden, ipe bağlı halkalardan veya sentetik sağlam malzemeden üretilen bu oyuncak türleri çok dayanıklı bir yapıda olmalarına dikkat

etmelisiniz. Bir yanda siz diğer tarafta Köpeğiniz bu oyuncakları çekiştirirken çok büyük keyif alacağınız kesindir.

 

 

 

 https://www.benimpetim.com/Oyuncak-Cekistirme-Kemigi-Catch-Me,PR-299.html

 

 

 

 

Fırlat – Getir

Köpeğiniz sürekli evinizdeki eşyaların yerini değiştiriyorsa mesela terlik veya ayakkabılarınızı o zaman Fırlat – Getir oyuncağı almayı düşünebilirsiniz. Burada köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim dediğinizde dostunuza boyut, ağırlık ve yapı olarak uygun olanını seçmelisiniz ki köpeğiniz bunu rahatlıkla ağzında taşıyabilsin.


 

 https://www.benimpetim.com/Oyuncak-Uzak-atma-Sopasi-Maxi-Speed,PR-303.html

 

 

Isırma - Kemirme

Bu tarz bir pet oyuncağı da terlik ve kıyafet parçalayan köpeklerde işe yarayabilir. Isırma ve Kemirme oyuncakları köpeğinizin saatlerce oynamasını sağlayabilir ve aynı zamanda çene yapısını da güçlendirir. Oyuncak türüne göre diş sağlığına da katkısı olabilir. Köpek oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim konusunda uzun süreli kullanılacak bir oyuncak istiyorsanız dayanıklı: Pamuk/Jüt, Kauçuk, Termoplastik Kauçuk veya Sentetik malzemeden olmalıdır.

 

 

https://www.benimpetim.com/Oyuncak-Isirma-Rulosu,PR-274.html

 

 
 

 

#Köpek Oyuncaklarında nelere dikkat etmeliyim

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.